Vill du bli volontär?
Vill du göra någonting viktigt med din tid?
Som stödperson på Brottsofferjouren ger du stöd och praktisk hjälp till en människa som blivit utsatt för brott. Ofta blir det vändpunkten för den brottutsatte, vittnet eller den anhöriga.

Uppdraget är både spännande, lärorikt och meriterande. Alla våra volontärer har gått vår grundutbildning, och erbjuds också fortlöpande utbildning och handledning.
Vad gör en stödperson?
Som stödperson är din uppgift att ta kontakt med brottsutsatta för att erbjuda ditt stöd. En viktig del i stödet är att lyssna och samtala. Det kan även handla om att informera om rättsprocessen, möjligheten till ersättning och att vid behov förmedla kontakt till myndigheter, sjukvård, jurist m.fl. som kan hjälpa personen ytterligare. Som stödperson erbjuder du även stöd och information inför eller under polisanmälan, polisförhör och rättegång.
När och var ska uppdraget utföras?
På Brottsofferjouren i Västerort utför du uppdraget på vårt kansli i Hässelby gård eller i våra lokaler i Spånga vid minst två valfria tillfällen i månaden, främst på dagtid. Schema upprättas månadsvis.
Minimiåtagande
I Västerort gäller minst två pass (á 2-3 timmar) i månaden under minst ett år, samt delta i handledning och fortbildning. Om minimiåtagandet inte följs kan ditt uppdrag behöva avslutas.
Kvalifikationer
Vi vill gärna att våra stödpersoner har olika bakgrund och erfarenhet, men det viktigaste är att vara en bra medmänniska!
Grundförutsättningarna för att du ska kunna utföra ditt uppdrag som stödperson är att du har god datorvana, administrativa kunskaper och är ansvarstagande.
För att bli stödperson går du en utbildning som består av två helgdagar och tre kvällar. För att du ska bli godkänd krävs minst 75 % närvaro och därefter erbjuds du praktik med en erfaren stödperson. Du bör vara minst 20 år.
Nästa utbildning startar våren 2022.
Om du vill bli stödperson, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig! (du kan behöva kolla i skräpposten i din mejl!). Om du har frågor kan du kontakta oss direkt på 08-89 70 00 eller kontakt@vasterort.boj.se.
Vi ser fram emot att höra ifrån dig!