Har du en familjemedlem, släkting, partner eller vän som blivit utsatt för brott?

Att vara anhörig till någon som blivit utsatt för ett brott kan innebära att någon du känner har blivit hotad, slagen, utsatt för sexuella övergrepp eller andra typer av brott. Som anhörig har du rätt att få stöd och hjälp!

Vi på Brottsofferjouren i Västerort är en icke vinstdrivande organisation som vänder oss till dig som bor i någon av stadsdelarna Bromma, Hässelby-Vällingby, Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta eller någon av kommunerna Solna, Sundbyberg och Ekerö.

Hos oss finns människor som kan hjälpa dig, vi kallas för stödpersoner. Vi kan hjälpa dig om du vill prata med någon om det som har hänt. Vi kan även erbjuda praktisk information om hur en polisanmälan och rättegång går till samt följa med vid eventuell anmälan eller rättegång som stöd. 

Vår hjälp kostar ingenting och du behöver inte säga vad du heter om du inte vill. Vi berättar inte vad du säger till oss till någon annan. Du kan kontakta oss via telefon eller mejl och om du vill kan du även boka in personliga möten med oss då vi kan träffas och prata.

Vi har öppet måndag till fredag klockan 9:00-17:00. Om vi inte svarar kan du lämna ett meddelande på telefonsvararen eller skicka ett sms så ringer vi tillbaka.